Евгени Ангелов

Chairman of the Bulgarian Venture Capital Association
Прочети още

Евгени Ангелов е Председател на Българската асоциация за дялов и рисков капитал. Паралелно, той е инвеститор и работи активно с регионални капиталови фондове, инвестиращи в развиващи се компании.

В предишния си опит, Евгени служи като Икономически съветник на Президента на Република България Росен Плевнелиев и като Заместник-министър на икономиката. Фокусът му на работа в държавния сектор включва изработване и прилагане на политики в областта на икономиката, инвестициите и иновациите. Евгени е бил отговорен за надзора на над 50 държавни предприятия и е отговарял за оперативна програма “Конкурентноспособност”, възлизаща на 1.2 млрд евро. Той е бил Председател на бордовете на Български енергиен холдинг и Национална електрическа компания. Същевременно, Евгени оглавява инвестиционния борд на “Джереми” - фонд на фондовете с ресурс от 350 млн. евро, който осигурява капиталово и дългово финансиране на стартъпи и малки и средни предприятия. Той е инициатор и член на борда на София Тех Парк.

Преди длъжностите му в държавния сектор, Евгени е бил Директор в Trigranit Development Corporation - водеща компания за недвижими имоти в Централна и Източна Европа. Преди това, той работи на различни позиции в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон. Там отговаря за струкурирането, договарянето и изпълнението на проекти за заемно финансиране и дялови инвестиции в областта на финансовите услуги, фармацевтичната, циментовата, химическата промишленост и недвижимите имоти в десет държави от Централна и Източна Европа.

Евгени Ангелов е възпитаник на Harvard Business School с магистър по бизнес администрация.

Атанас Райков

General Manager of Viber for CEE and Head of Telecom partnerships
Прочети още

Атанас Райков е Генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа и Директор Телеком партньорства. Неговата роля е да надгражда вече огромната популярност на Viber в региона като предлага качествено локално съдържание и услуги на милионите потребители. Също така, Атанас отговаря и за създаването на партньорства с телеком оператори в целия свят.
Преди това Атанас е работил 10 години за най-големия телеком в България, VIVACOM, където е отговарял за създаването и развитието на търговската стратегия на мобилните услуги и услугите с добавена стойност. Съвместно с екипа си е успял да направи VIVACOM номер едно мобилен доставчик на данни, водещ иноватор и ключов играч в оформянето на еко-системата на мобилните приложения в България.
Атанас има бакалавърска степен от Софийския университет и магистърска степен по мениджмънт управление на информационни и комуникационни технологии от Нов български университет. Има завършен курс в международния летен институт Fulbright и в международния институт за икономически и политически науки към Университета Georgetown през 2010 година.
Атанас е ментор към два от най-големите фондове за start-up бизнес в България - LAUNCHub и Eleven. Също така, помага на местния екип на фондация StartUp.

Лъчезар Додов

Manager Software Design, Wacom
Прочети още

С повече от 10 години опит, Лъчезар има богат опит, простиращ от изграждането на корпоративна идентичност до уеб и продуктово развитие. Сертифициран от Norman Nielsen Group. В момента работи в Wacom, световен лидер в областта на дигиталната индустрия, по създаването на комплексни продукти, базирани на софтуерни и хардуерни решения.

Владислав Симов

Founder and CEO of Domestina
Прочети още

Владислав Симов е на 31 години, с няколко големи бизнеса зад гърба си. Влиза в бизнеса още на 18 години, като основава транспортна компания за превоз на опасни товари, по-късно се насочва към външна и BTL реклама, a последно е собственик и управител на фирма за мениджмънт на жилищни сгради. Там му хрумва и идеята за Domestina, тъй като голяма част от клиентите имат интерес и към услугата - професионална домашна помощница. Основава Domestina през 2013 заедно с партньора си Николай Казмин, който отговаря за техническата част и разработката на системата, която стои зад Domestina, докато Симов поема ръководството на компанията и всички оперативни процеси.

Методи Дреновски

Founder and CEO of SuperHosting.BG
Прочети още

Metodi Drenovski is founder and CEO of SuperHosting.BG, graduated from Sofia University "St. University, majoring in Informatics. His professional career in IT began more than 18 years ago. He consistently worked on major Bulgarian and international projects to improve efficiency and optimize e-commerce sites and B2B solutions using innovative technologies.
In 2005 he created the largest hosting provider in Bulgaria - SuperHosting.BG which gradually turned into a company with the most trusted and reliable hosting services. Metodi Drenovski works actively for the development and improvement of the company's hosting services, so the clients can use a high quality service.

Ивайло Славов

CEO of BULPROS
Прочети още

Ивайло Славов е утвърден предприемач и лидер, специализиран в развиване, както на start-up фирми, така и на големи корпорации. Той има повече от 20 години международен опит в областта на информационните технологии, финансовите услуги, IT-аутсорсинга, аутсорсинга на бизнес процеси и човешки ресурси.
В ролята си на изпълнителен директор на BULPROS той e фокусиран върху развиване на фирмената култура, която се базира на няколко основни принципа: стремеж към растеж, работа в екип, споделена отговорност и отворена комуникация. BULPROS е най-бързо растящата технологична компания в България и номер 12 в Централна и Източна Европа, според последното проучване на Deloitte “Technology Fast 50 in Central Europe”. BULPROS е сред водещите технологични компании в Югоизточна Европа с основна дейност в областта на разработката на софтуерни системи и приложения, инфраструктурни и облачни услуги, и обслужване на клиенти. Преди BULPROS той заема различни ръководни постове в Microsoft, Adecco, SEB, Unisys и Comparex (PC Ware).
В Microsoft Германия е оглавявал бизнес направленията „Финансови услуги“ и „Производство“. Преди Microsoft е ръководил Банковия бизнес в отдел „Централно-европейски финансови услуги“ на Unysis. В Comparex (позната преди като PC Ware) е бил пряко отговорен за управлението на бизнес линията за „Професионални услуги“ в цяла ЕМЕА. Преди BULPROS e заемал позициите “Директор Услуги” в Аdecco за Източна Европа и Балканите и Изпълнителен директор на Adecco България.
Има магистърска степен по Международна бизнес администрация и бакалавърска степен по Международни отношения от Университета за национално и световно стопанство в гр. София, България, освен това е дипломиран икономист от Гьоте университета във Франкурт.

Виктор Билянски

General Manager of Technology at ScaleFocus
Прочети още

Виктор Билянски е Главен технологичен директор (CTO) в Скейл Фокус(ScaleFocus). Той контролира изпълнението на новите технологии и подходи в рамките на компанията. В допълнение към огромния опит в разработката на софтуер, Билянски има повече от 8 години опит в телекомуникационния сектор, управление на мащабни проекти в големи телекомуникационни предприятия в Централна и Източна Европа и Северна Америка. Той притежава дълбоко познание на механизмите за оптимизация на информационните технологии и повишаване на ефективността на бизнеса на клиентите.

Кандидатстването е отворено още
0:0:0
Включи се